Turer i Innlandet

Om mine turer, til fots for det meste, i Innlandet

Mjøsstien i Hamar

Domkirkeruinen på Hamar

Såmmå å je er hen i væla,  bære je ser Mjøsa. Hamar kommunen har utallige turmuligheter som strekker seg fra snaufjellet nesten tusen meter over havet til Mjøsas bredd. Og skal man først velge en fin tur en solskinnsdag i Hamar, er det vanskelig å velge bort turveien langs Mjøsa. Mulighetene til startsted er mange …

Mjøsstien i Hamar Les mer »

Toppturer i Gjøvik – med flagg på den siste toppen

Flagg på toppen Vesle Kråkhugu i Gjøvik

På fjelltopper blir Gjøvik «lillebror». I sommer avsluttet jeg bestigningen av 78 topper i Nordre Land kommune. Det tok ett år å gjennomføre. Nabokommunen Gjøvik har mange flere innbyggere, universitet og lyskryss, men i skog og fjell kan de ikke konkurrere med Nordre Land. Peakbook har 30 på lista med primærfaktor over 50 meter, men …

Toppturer i Gjøvik – med flagg på den siste toppen Les mer »

Spennende tur i Os – i Hedmark

Bro i Os

Hengebroa over Glomma er bare starten. Os var inntil 2020 et kommunenavn som var brukt både i Hordaland og i Hedmark. Os i Hedmark er nå eneste «gjenlevende», men stedet bruker fortsatt Os i Østerdalen på postnummeret 2550. For postnummer 5200 (++) heter fortsatt Os (og ikke noe mer). Fortsatt forvirret?

Vintermorgen i Lesja

Jora Bru i Lesja

Opp over jordene til Jora bru. Det har bare vært lyst en drøy time da jeg kommer til Lesja kommune. Grensa mot Dovre går i elva Jori (eller Jora) og over denne elva går det selvfølgelig veier på bruer. Men den fineste brua er det jernbanen som har fått.

Industrihistorie forfaller i Løten

Litt slitt ved Ådalsbruk Det er fin og stor tur-parkering nede ved elva ikke langt fra skolen i Ådalsbruk i Løten. De store oppslagstavlene med informasjon forteller om industrihistorien ved Klevfos. Det er også merking av stier, men i praksis er de kanskje ikke så mye brukt?

Stolper, tog og historiske hus i Vestre Toten

Tog ved Eina i Vestre Toten

Det går fortsatt noen tog ved Eina I nordenden av Einavatnet i Vestre Toten ligger naturlig nok Eina. Et lite tettsted vokst fram som en stasjonsby på Gjøvikbanen. Uten stor shopping og mange severdigheter, men absolutt med mulighet for en koselig gåtur med trivelige opplevelser.

Skroll til toppen